FAQ

 1. Rating: +10

  Positive Negative

  Kan man være mere end 2 i et sjak?

  Nej, der findes så mange andre arrangementer i DDS hvor man kan deltage hele klaner eller i hold. På Alligatorløbet er alle opgaver og poster tilrettelagt efter, at der altid er 2 personer i et sjak, og det er derfor ikke muligt at tilmelde flere end to til et sjak. Af sikkerhedmæssige årsager er det heller ikke tilladt at være færre end 2 - du må altså ikke forlade din makker!

 2. Rating: +11

  Positive Negative

  Må man medbringe ski?

  Nej, i følge principbeslutning taget på kritikmødet i februar 1983 er det ikke tilladt at medbringe ski. Samme principbeslutning findes ikke for snesko.

 3. Rating: +15

  Positive Negative

  Må jeg tage min Trangia med?

  Ja, men der gives ikke point for mad lavet over andet end bål. Det er i øvrigt strengt forbudt at anvende Trangia eller andet kogeapparat indendørs i hytten (Gillastugan), på færgen eller i bussen.

 4. Rating: +16

  Positive Negative

  Hvor meget tøj skal jeg medbringe?

  Det kan være både koldt og regnfuldt på Söderåsen i februar måned, så det er klogt at medbringe varmt tøj, regntøj og kraftige støvler. Komiteen fraråder at deltage i løbesko.

 5. Rating: +14

  Positive Negative

  Må jeg medbringe en GPS?

  Det er fra 2011 løbet ikke længere tilladt at benytte GPS på Alligatorløbet. Vi ser det som en gentleman aftale, at deltagerne ikke benytter GPS. Omvendt, observeres det at GPS bliver brugt, er det ensbetydende med, at man omgående diskvalificeres fra løbet.

 6. Rating: +4

  Positive Negative

  Må jeg stille op i maskeradedragt?

  Nej. Maskeradedragt er ikke tilladt af hensyn til deltagernes egen sikkerhed

 7. Rating: +10

  Positive Negative

  Hvad sker der på evalueringsmødet?

  Evalueringsmødet er Alligatorløbets generalforsamling. Det afholdes hvert år fredagen klokken 19.27 efter løbet i et spejderlokale i København. På mødet gennemgåes løbet og det er muligt at komme med kommentarer og kritik, afsluttende uddeles der præmier til de bedst placerede konkurencehold. Til det vindende hold overdrages ligesledes Alligatoren (der er en udstoppet senegaliansk sumpalligator). Alligatoren er en vandrepræmie og vinderne har ret til at pryde soklen med en plade med deres navn på.

 8. Rating: +9

  Positive Negative

  Jeg kan ikke komme til evalueringsmødet?

  Resultatlisten bliver offentligtgjort på vores web-site (www.alligator.dk) i dagene efter evalueringsmødet. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ris eller ros til Allikom eller posterne.

 9. Rating: +10

  Positive Negative

  Skal jeg have drikkevand med?

  Ja, i udgangspunktet bør hver deltager medbringe mindst en liter vand. Derudover vil det undervejs være muligt i begrænset omfang at få vand eller the på posterne.

 10. Rating: +7

  Positive Negative

  På hvilke poster er der vand under løbet?

  Drikkevand under Alligatorløbet er vigtigt. Allikom skal derfor indskærpe og oplyse følgende:
  - At hver deltager medbringer mindst 1 L væske fra løbets start
  - At der på post 4 og post 6 er mulighed for at fylde vandflasken helt
  - At der på løbets øvrige poster kan forventes 1 kop vand eller the såfremt man har sin egen kop!
  Overvej også temperaturens indflydelse på drikkesystemer. Ved stærk frost fryser slanger og mundstykker nemt til og gør dem ubrugelige.

 11. Rating: +8

  Positive Negative

  Hvornår er busserne med deltagerne tilbage i Helsingborg?

  Busserne kører fra Söderåsen præcis kl. 14.30. Afhængigt af vejret vil busserne være tilbage i Helsingborg mellem kl. 15.15 og 16.00.

 12. Rating: +16

  Positive Negative

  Hvad godkendes som stål og flint?

  Vi mener stål og flint, altså fil, jernstykke eller lignende og flintesten. Ildstål og andre anordninger hvor flintestenen er udskiftet godkendes ikke.

 13. Rating: -1

  Positive Negative

  Dækker deltagerbetalingen for transport?

  Transport fra det officielle mødested og videre frem står Alligatorløbet for, både hvad angår logistik og økonomi. Sjakket er selv ansvarlige (logistiks og økonomisk) for at transportere sig til det officielle mødested

 14. Rating: +1

  Positive Negative

  Er jeg garanteret en plads på næste års løb hvis jeg har vundet?

  Vindere af konkurrenceklassen og Oldboysklassen er garanteret en plads på løbet det følgende år under følgende betingelser:
  - Sjakket der stiller op er identiske med det sjak der vandt
  - Tilmeldingen skal gennemføres på normal vis
  - ALLIKOM skal adviseres pr. mail eller via kontaktformularen på alligator.dk

 15. Rating: +2

  Positive Negative

  Skal man være spejder for at deltage på Alligatorløbet?

  Ja det skal man. Dig og din makker skal være medlem af et spejderkorps for at kunne deltage på Alligatorløbet. Interessen for løbet er så stor at deltagerne skal være medlem af et spejderkorps for at deltage.